FIT OD KUCHNI
Aromatyczne babeczki na bazie mąki z ciecierzycy z oliwkami i włoskimi ziołami. Niskokaloryczne i bardzo proste w przygotowaniu. By je zrobić potrzebujesz dosłownie 25 minut.
SKŁADNIKI
(na koło 10 babeczek)
– 150 g mąki z ciecierzycy
– 2 jaja
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– 60 g naturalnego jogurtu greckiego
– 2 ząbki czosnki
– 6 – 7 czarnych oliwek
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– Przyprawy – rozmaryn, bazylia, czarny pieprz, oregano, sól
PRZYGOTOWANIE
W tym przypadku sprawa jest naprawdę prosta. Mąkę, jaja, oliwę jogurt i proszek do pieczenia miksujemy na jednolitą, dość gęstą masę (w razie konieczności można dodać nieco mąki lub jogurtu). Dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone oliwki, przyprawy i ponownie miksujemy. Gotową masę przekładamy do foremek na babeczki i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza na około 20 minut (do suchego patyczka).
WARTOŚCI ODŻYWCZE
0
kcal
Sztuka
0
g
Białko
0
g
Tłuszcz
0
g
Węglowodany