FIT OD KUCHNI

Arbuz z fetą i borówkami okazał się być wyjątkowo dobrym połączeniem. Ciekawa odmiana od tradycyjnych sałatek. Nie muszę chyba dodawać, że świetnie wpisuje się w zdrowe menu. Polecam spróbować, zwłaszcza w upalne dni!

SKŁADNIKI

– 75 g sera feta light
– 250 g arbuza
– 40 g borówek
– solidna garść rukoli
– 1/2 żółtej papryki
– 15 g łuskanego słonecznika
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– 1 łyżka octu balsamicznego
– 1 łyżka soku z cytryny
– świeża mięta i bazylia
– kolorowy pieprz

PRZYGOTOWANIE

W tym przypadku nie ma wielkiej sztuki. Fetę, arbuza i paprykę kroisz w drobną kostkę. Dodajesz rukolę i borówki. Następnie pora na świeżo siekaną miętę, bazylię i słonecznik. Na koniec oliwa, sok z cytryny, ocet balsamiczny i nieco kolorowego pieprzu (dodatek miodu też świetnie się sprawdzi!). Wszystko dokładnie mieszasz i gotowe.

WARTOŚCI ODŻYWCZE
0 kcal
Kalorie
0 g
Białko
0 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
WSKAZÓWKA

Wybieraj dodatki wedle uznania, polecam eksperymenty z orzechami włoskimi, oliwkami i świeżymi winogronami i truskawkami… A jeśli wolisz bardziej pikantne potrawy, spróbuj ostrej papryki lub imbiru.