FIT OD KUCHNI

A co jeśli odchudzone ciasto francuskie posypać wyłącznie odrobiną erytrytolu i cynamonu, a następnie zawinąć rogaliki i upiec? Sprawdziłem i okazuje się, że wychodzi świetnie. Może nie jest to najbardziej odżywczy wzór dietetycznych cnót, ale wciąż jako przekąska sprawdza się znakomicie!

 

 

SKŁADNIKI

(Na 12 sztuk)
– Opakowanie ciasta francuskiego light
– 3-4 łyżki ksylitolu/erytrytolu lub innego słodu
– cynamon

PRZYGOTOWANIE

Rozwijasz ciasto francuskie. Następnie kroisz w niewielkie trójkąty, a każdy z nich posypujesz erytrytolem (lub innym wybranym słodem) oraz cynamonem. Następnie zawijasz niewielkie rogaliki zaczynając od podstawy trójkąta. Umieszczasz na blasze wyłożonej papierem i pieczesz przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

WARTOŚCI ODŻYWCZE
0 kcal
Sztuka
0 g
Białko
0 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
WSKAZÓWKA

Oczywiście to co znajdzie się w środku zależy od Waszej fantazji i tego na ile dbacie o swoją dietę. Owoce, kawałek czekolady, a nawet wytrawny farsz z dodatkiem szpinaku – wszystko jest tu dozwolone.