FIT OD KUCHNI
A co jeśli odchudzone ciasto francuskie posypać wyłącznie odrobiną erytrytolu i cynamonu, a następnie zawinąć rogaliki i upiec? Sprawdziłem i okazuje się, że wychodzi świetnie. Może nie jest to najbardziej odżywczy wzór dietetycznych cnót, ale wciąż jako przekąska sprawdza się znakomicie!
SKŁADNIKI
(Na 12 sztuk)
– Opakowanie ciasta francuskiego light
– 3-4 łyżki ksylitolu/erytrytolu lub innego słodu
– cynamon
PRZYGOTOWANIE
Rozwijasz ciasto francuskie. Następnie kroisz w niewielkie trójkąty, a każdy z nich posypujesz erytrytolem (lub innym wybranym słodem) oraz cynamonem. Następnie zawijasz niewielkie rogaliki zaczynając od podstawy trójkąta. Umieszczasz na blasze wyłożonej papierem i pieczesz przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
0
kcal
Sztuka
0
g
Białko
0
g
Tłuszcz
0
g
Węglowodany



